TUINARCHITECTUUR

Dé voorbereiding van de inrichting van uw tuin.

Werkwijze van de tuinarchitect; Sébastien Decock:

1. Kennismaking

Het eerste gesprek is vrijblijvend en kosteloos. We bekijken samen de tuin en bespreken uw wensen en het budget. Ik neem foto’s en afmetingen van uw tuin, huis en omgeving om een volledig beeld te krijgen. Tevens bespreken we samen wat de ontwerpkosten zijn.

 

2. Voorontwerp / Praatplan

Alle ideeën worden samen gebracht in een duidelijk ontwerp. De schetsen laten zien hoe het project er ongeveer uit zal zien. Ik maak een maquette en/of 3D- impressie zodat uw tuin nog tastbaarder wordt. Tijdens het ontwerpproces wordt gezocht naar een logische indeling, zowel op vlak van ruimtegebruik als structuur. Het ontwerp krijgt gaandeweg zijn unieke vorm door middel van:

  1. Materiaalkeuze, texturen en kleuren

  2. Ruimtegevoel en functie indeling

  3. Relatie binnen-buitenruimte met de woning

  4. Vormkeuzes; elke vorm heeft zijn eigen expressie ten opzichte van de omgeving.

 

Uiteraard laat ik ook ruimte voor aanpassingen en verbeteringen. Eens ik het voorontwerp heb opgemaakt bespreken we dit samen bij u thuis.

 

3. Definitief ontwerp

In deze fase heb ik het tuinontwerp digitaal uitgetekend en presenteer ik u deze op papier. Ik stel een beplantingsplan voor met fotomateriaal zodat u een duidelijk beeld kan krijgen van hoe uw tuin eruit zal zien. Afhankelijk van het soort project maak ik bijkomende constructieplannen op. Indien nodig kan er ook een dossier opgemaakt worden voor het bekomen van een bouwvergunning. Op basis van dit definitief ontwerp kan de aannemer een kostenraming opmaken. Het resultaat dient als basis voor de uitvoering en de controle van de werken.

 

 De tuin als verlengde 

 van het interieur. 

Tuinen Decock Oekene Roeselare Tuinarchitectuur Tuinaanleg Tuinonderhoud ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen
MF__0246b.jpg
Sébastien Decock

Landschaps- en tuinarchitect

0498 48 36 22

info@sebastiendecock.com

www.sebastiendecock.com

VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

 

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan voor uw (nieuwe) tuin. In een persoonlijk gesprek geven we u informatie over de mogelijkheden voor de realisatie of renovatie van uw tuin. We bezoeken u graag om uw wensen in kaart te brengen. 

 

Bel ons op of vul het contactformulier in met uw gegevens. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

4. Aanbesteding

Samen zoeken we de meest geschikte aannemer(s) voor de realisatie van uw project. Voor de uitvoering werk ik meestal samen met ons familiebedrijf Tuinen Decock. Dit bedrijf is een unieke samenwerking tussen een tuinontwerper en hoveniers, alle diensten in één pakket. Ik bespreek de tekening samen met Vincent, de hovenier waar ik mee samen werk. Indien u wenst met andere aannemers te werken is dit ook mogelijk.

 

5. Uitvoering

Tijdens de werken sta ik als tuinarchitect de opdrachtgever met raad en daad bij. De evolutie van uw tuinproject wordt continu opgevolgd. Gedurende de volledige uitvoeringstermijn wordt het ontwerp, afhankelijk van de materiaal -& uitvoeringsvoorstellen van de aannemer(s), bijgestuurd en afgetoetst aan uw budget.
Ik waak erover dat de bouwwerken volgens de regels van goed vakmanschap worden uitgevoerd volgens de vooropgestelde detaillering en afwerking.

 
Het beste resultaat wordt bekomen als er tussen de bouwheer, aannemer(s) en tuinarchitect een goede verstandhouding is. 

 

Heeft u interesse in mijn diensten, aarzel dan zeker niet om mij te contacteren op het nummer 0498 48 36 22. Ik ben elke avond beschikbaar na 18:00 uur of vrijdag en zaterdag van 8:30 tot 18:00 uur.

 

Bekijk hier enkele afbeeldingen:
41606923_550902015343786_534215533866359
20180109 Tuinontwerp
20170804 Tuinontwerp Uleners kopie
8
1
IMG_8479klein
20161013-Tuinontwerp Devylder-Algemeen g
02
Privétuin in Poperinge (3D-ontwerp)
Privétuin in Poperinge
Tuinontwerp te Rumbeke
Tuinontwerp te Roeselare
Tuinontwerp te Rumbeke
Tuinontwerp te Rumbeke
Ontwerp bedrijfstuin te Roeselare
Ontwerp bedrijfstuin te Kortrijk
Privétuin in Stasegem (3D-ontwerp)
Kemmel - Hostellerie Kemmelberg
Privétuin in Poperinge (3D-ontwerp)
Beplantingsplan daktuin te Knokke
Privétuin in Stasegem
Privétuin in Stasegem
Presentatieplan tuin te Oekene
Bedrijfstuin in Bissegem

Bezoek mijn persoonlijke website: www.sebastiendecock.be