top of page

TUINARCHITECTUUR

Dé voorbereiding van de inrichting van uw tuin.
Werkwijze van de tuinarchitect Sébastien Decock:

1. Kennismaking

We starten met een eerste gesprek bij de tuin. Dit is vrijblijvend en kosteloos. We bekijken samen de tuin en bespreken uw wensen en het budget. Ik neem foto’s en afmetingen van uw tuin, huis en omgeving om een volledig beeld te krijgen. Tevens bespreken we samen wat de ontwerpkosten zijn.


2.1 Voorontwerp / Praatplan

Alle ideeën worden samengebracht in een duidelijk ontwerp. De schetsen laten zien hoe het project er ongeveer uit zal zien. Het ontwerp wordt verduidelijkt a.d.h.v. een 3D visualisatie. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht van de toekomstige inrichting van de tuin. Tijdens het ontwerpproces wordt gezocht naar een logische indeling, zowel op vlak van ruimtegebruik als structuur. Het ontwerp krijgt gaandeweg zijn unieke vorm door middel van:

  • Materiaalkeuze, texturen en kleuren

  • Ruimtegevoel en functie indeling

  • Relatie binnen-buitenruimte met de woning

  • Vormkeuzes...

Uiteraard laat ik ook ruimte voor aanpassingen en verbeteringen. 

 

Eens ik het voorontwerp heb opgemaakt bespreken we dit samen op ons kantoor.


2.2 Definitief ontwerp + Detailplannen

In deze fase heb ik het tuinontwerp volledig uitgetekend en presenteer ik u deze op papier. Naast het algemeen tuinontwerp maak ik ook detailplannen op zoals een beplantingsplan, een verhardingsplan, een technieken of verlichtingsplan,... Op basis van deze detailplannen kunnen we alles bepalen om later een correcte kostenraming op te maken.  Ik stel een beplantingsplan op met fotomateriaal zodat u een duidelijk beeld kan krijgen van hoe uw tuin eruit zal zien. Afhankelijk van het soort project maak ik bijkomende constructieplannen op. Indien nodig kan er ook een dossier opgemaakt worden voor het bekomen van een bouwvergunning. 

 

 De tuin als verlengde 

 van het interieur. 

20220926 - Ontwerpplan Vercruysse - Yde kopie.jpg
MF__0246b.jpg
Sébastien Decock

Landschaps- en tuinarchitect

0498 48 36 22

info@sebastiendecock.com

www.sebastiendecock.com

VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

 

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan voor uw (nieuwe) tuin. In een persoonlijk gesprek geven we u informatie over de mogelijkheden voor de realisatie of renovatie van uw tuin. We bezoeken u graag om uw wensen in kaart te brengen. 

 

Bel ons op of vul het contactformulier in met uw gegevens. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

2.3 Kostenraming + Aanbesteding

De kostprijs van de uitvoering van een tuin varieert heel sterk. Op basis van de wensen en eisen probeer ik tijdens mijn eerste bezoek een inschatting te maken. De correcte prijs kan in deze fase berekend worden op basis van alle detailplannen. Door het gebruik van deze plannen en de kostenraming heb je altijd het budget in handen. Het resultaat van deze berekening dient als basis voor de uitvoering én de controle van de werken.

 

Samen zoeken we de meest geschikte aannemer(s) voor de realisatie van uw project. Voor de uitvoering werk ik meestal samen met ons familiebedrijf Tuinen Decock. Dit bedrijf is een unieke samenwerking tussen een tuinontwerper en hoveniers, alle diensten in één pakket. Ik bespreek de tekening samen met Vincent, de hovenier waar ik mee samen werk. Indien u wenst met andere aannemers te werken is dit zeker ook mogelijk!


3. 3D visualisatie
Een tuinontwerp wordt nog meer versterkt aan de hand van een realistische 3D visualisatie. Ik probeer met deze beelden al de tuinbeleving te geven die we achteraf willen bekomen. Kan je met een grondplan of schets moeilijk een beeld vormen van je eigen droomtuin? Aan de hand van deze exclusieve beelden neem ik je op voorhand mee in jouw toekomstige tuin. Met deze techniek bespreken we alles tot in het detail en kunnen we zo jouw droom scherpstellen.

4. Uitvoering + Werfopvolging
Tijdens de werken sta ik als tuinarchitect de opdrachtgever met raad en daad bij. De evolutie van uw tuinproject wordt continu opgevolgd. Gedurende de volledige uitvoeringstermijn wordt het ontwerp, afhankelijk van de materiaal -& uitvoeringsvoorstellen van de aannemer(s), bijgestuurd en afgetoetst aan uw budget.
Ik waak erover dat de bouwwerken volgens de regels van goed vakmanschap worden uitgevoerd volgens de vooropgestelde detaillering en afwerking.
Het beste resultaat wordt bekomen als er tussen de bouwheer, aannemer(s) en tuinarchitect een goede verstandhouding is. ;)  

 

Heeft u interesse in mijn diensten, aarzel dan zeker niet om mij te contacteren op het nummer 0498 48 36 22.

Ik ben elke dag telefonisch beschikbaar van 7:00u tot 18:00 uur of zaterdag van 8:30 tot 18:00 uur.

Meer informatie op mijn persoonlijke website: www.sebastiendecock.com

 

bottom of page